Meer resultaten voor reversibel

 
 
reversibel
Reversibel Wikipedia.
Een verandering die plaatsvindt onder evenwichtsomstandigheden, bijvoorbeeld het smelten van ijs of het bevriezen van water bij 0C is dan ook een reversibel proces te noemen. Wanneer men echter water onderkoelt en de kristallisatie vindt bij 10C plaats dan is dat in de strikte thermodynamische zin niet meer een reversibel proces.
Duden reversibel Rechtschreibung, Bedeutung, Definition, Synonyme, Herkunft.
Sie sind hier: Startseite Wörterbuch reversibel. Sind sie Neukunde? Verwenden Sie folgende URL, um diesen Artikel zu zitieren. Weitere Informationen zum korrekten Zitieren aus Duden online. Worttrennung: re ver si bel. Beispiel: reversible Prozesse. reversible und irreversible Prozesse. Synonyme zu reversibel.
Nederlandse synoniemen van reversibel, ander woord voor reversibel.
Toon synoniemen NL. Synoniemen van reversibel. Puzzelomschrijvingen van reversibel in het puzzelwoordenboek.: Omgekeerd kunnende worden. Mijnwoordenboek.nl is een onafhankelijk privé-initiatief, gestart in 2004. Behalve voor het vertalen van woorden, kunt u bij ons ook terecht voor synoniemen, puzzelwoorden, rijmwoorden, werkwoordvervoegingen en dialecten.
Betekenis reversibel.
Wat betekent reversibel? Hieronder vind je 11 betekenissen van het woord reversibel. Je kunt ook zelf een definitie van reversibel toevoegen. omkeerbaar Bron: medisch-woordenboek.nl. Omkeerbaar herstellend naar de voorafgaande toestand. medisch omkeerbaar Bron: nl.wiktionary.org. Omkeerbaar herstellend naar de voorafgaande toestand.
reversibel WikiWoordenboek.
1.3 Bijvoeglijk naamwoord. 1.5 Meer informatie. Geluid: reversibel hulp, bestand. stellend vergrotend overtreffend. Engels: reversible en. Het woord reversibel staat in de Woordenlijst Nederlandse Taal van de Nederlandse Taalunie. In onderzoek van het Centrum voor Leesonderzoek uit 2013 werd reversibel herkend door.
Natuurkunde.nl Irreversibele processen.
In de natuur blijkt er een groot verschil te zijn tussen processen die wel en die niet omkeerbaar zijn. Volledige omkeerbare processen komen weinig voor: een biljartbal die botst lijkt erg op een omkeerbaar, reversibel proces. Als je een filmpje van botsende biljartballen terugdraait merk je weinig verschil met het normale filmpje.
thermodynamica reversibel proces Thermodynamica en Stromingsleer Wetenschapsforum.
edit: en dat laatste proces kan je reversibel laten verlopen. Dus een reversibel proces dat leidt tot dezelfde eindtoestand is er een waarbij de omgevingsdruk wordt geregeld zodat die op elk ogenblik gelijk is aan die in het vat, waarna je reversibel adiabatisch kan expanderen.
reversibel. reversibel.
google binnen de site. Reversibel betekent omkeerbaar en wordt in verschillende branches gebruikt. Reversibiliteit is een term die gebruikt wordt bij bijvoorbeeld monumenten: zorg er bij ingrepen aan monumenten voor dat de oplossingen zijn terug te draaien. Reversibel betekent ook hier omkeerbaar.

Contacteer ons